Sól peklowa

Bardzo wielu z nas nie raz było w azjatyckiej restauracji: chińskiej, japońskiej, tajskiej czy wietnamskiej, albo na wakacjach w Azji skosztowało tamtejszego jedzenia. To smaki, których zdecydowanie się nie zapomina i zazwyczaj chcemy, aby częściej stykały się z naszym podniebieniem i gościły na naszych talerzach. Co więc zrobić, aby w domu przygotowywać posiłki kuchni azjatyckiej? Oczywiście jest to kuchnia zróżnicowana i nie możemy równocześnie przygotować czegoś co jest japońskie i tajskie, ale to przecież jest jasne. Ważne aby przygotować cokolwiek. Wszystko, wiadomo, rozbija się o składniki. Warzywa, owoce morza, dodatki. Gdzie to wszystko dostać.

Dziś w niektórych super i hipermarketach mamy stoiska z kuchniami świata. Tam znajdziemy pyszne, ostre i słodko-kwaśne sosy, tam kupimy specjalny ryż czy makaron albo przyprawy. Tam dostaniemy mleko kokosowe i trawę cytrynową. Dlatego zakupy zaczynajmy zawsze tam. Powinniśmy tam wszystko kupić. Jeśli nam się to nie uda, powinniśmy poszukać w Internecie. Wiele składników kupimy bowiem w sklepach internetowych.

http://tom-pak.pl/napkin-sleeve/ www.plbus.pl